Van 5 tot 11 juni organiseert de Diabetes Liga de eerste editie van ‘Een Week Gezonder’. Een nieuw initiatief om gezonde voeding bij het brede publiek te stimuleren. Een week lang gaan we dan ook samen de uitdaging aan om gezonder te eten. Maar waarom is dat zo belangrijk?

De gezonde voeding is in Vlaanderen nog steeds geen vanzelfsprekende keuze. We kiezen allemaal nog te vaak voor bewerkte producten. Vaak bevatten deze producten veel toegevoegde suikers, zout, verzadigd vet en te weinig gezonde voedingsstoffen. Zelfs producten die gezond lijken, zijn dat soms helemaal niet.

We krijgen dan ook te veel suikers en calorieën binnen als we voor dit soort producten kiezen. Dat klinkt misschien onschuldig maar dat is het niet. Een te hoge calorie-inname kan namelijk leiden tot overgewicht, obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Om de opmars van diabetes type 2 een halt toe te roepen, maar vooral omdat gezond eten voor elke persoon met én zonder diabetes belangrijk is, lanceert Diabetes Liga ‘Een week gezonder’.

Met ‘Een week gezonder’ dagen we je uit om 7 dagen bewust gezonder te eten en drinken.
Dit kan je doen door:

  1. Kies vaker voor verse voeding en gezonde producten;
  2. Gevarieerd en regelmatig te eten;
  3. Plantaardige producten te kiezen als basis voor elke maaltijd.

We helpen je op weg

‘Een week gezonder’ helpt iedereen op weg: van jong tot oud, ongeacht waar je bent: thuis, op school, onderweg of op het werk. Dat doen ze op een laagdrempelige manier, digitaal, inspirerend en motiverend zodat je eenvoudig kunt werken aan een gezondere leefstijl.

Samen leren we gezonder te eten en ontdekken we tal van gezonde en lekkere recepten, zoals een smoothiebowl, appeltaart, wentelteefjes, havermout uit de oven, biefstuk met zoete aardappelpuree en zoveel meer!

Heb je er ook al zin in? Want wij wel!

Schrijf je nu in en ontdek de wereld van kruidige, eenvoudige en heerlijke gezonde voeding. 

Campagne Een week gezonder